Želimo da znamo
03/10/2016 16:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1042 |
|

 

Čaglavica, 03.10.2016. -  Želimo da znamo, naziv je projekta u okviru kojeg  je urađeno šest polučasovnih dokumentarnih filmova o opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, a koji je realizovao Media centar iz Čaglavice.

„Jedni o drugima znamo veoma malo i to je upravo razlog za pokretanje ovog projekta. Baš zato što jedni o drugima ne znamo ništa, uvek smo spremni da se svađamo, što ponekad dovede do većih i težih posledica“, kaže Anđelka Ćup koja je bila voditeljka i urednica filmova.

Tokom snimanja je pokušavala da nađe odgovor na pitanje „Kako da se razumemo, kad se i ne poznajemo?“, kojim je i počinjao svaki dokumentarni film.

Zahvaljujući ovom projektu, koji je nedavno završen, i proizvedenim filmovima, na jednom mestu su dostupni podaci o opštinama Zubin Potok, Leposavić, Zvečan, Severna Mitrovica, Gračanica i Novo Brdo.

„Kroz emitovanje na televiziji, tj. na kanalima Nezavisne TV Mreže, kao i preko društvenih mreža, podignut je stepen informisanosti o aktuelnom stanju u šest opština, o kojima su filmovi realizovani“, kaže direktor projekta Budimir Ničić.

Cilj ovog projekta je bio da se podigne stepen informisanosti o stanju šest kosovskih opština (4 na severu i 2 na jugu) kako bi došlo do bolje integracije građana, međusobne saradnje i uspešne prezentacije opština u domaćoj i stranoj javnosti.

Projekat „Želimo da znamo“ je finansijski podržala Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS).


Komentari posetilaca