Zlonamerna tumačenja izjava ministra Jablanovića
10/01/2015 20:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1119 |
|

Povodom današnjih demonstracija Albanaca u Đakovici Udruženje raseljenih Srba iz ovog grada oštro osuđuje zamenu teza i zlonamerna tumačenja izjave ministra Aleksandra Jablanovića.

- Raseljeni Srbi iz Djakovice koji već petnaest godina pokušavaju barem da obiđu svoja imanja, svoje kuće i svetinje, osuđuju sve zločine koji su se dogodili pre, za vreme i posle sukoba na Kosovu, ali u isto vreme zahtevaju da se svim građanima Kosova omogući pravo na slobodu kretanja,slobodu veroispovesti i pravo na korišćenje sopstvene imovine, navodi se u saopštenju.

Udruženje smatra da je "ministar Jablanović je revoltiran napadom na autobus sa raseljenim licima divljacima nazvao sve one koji onemogućavaju da se na Kosovu živi normalno i petnaest godina posle sukoba, ne misleći na celokupan Albanski narod, što se jasno može shvatiti iz njegove izjave".

- Konkrento je mislio na grupu ljudi koji su ispred crkve Uspenja presvete Bogorodice kamenovali autobus sa raseljenim Srbima, koji su na Badnji dan, dan mira i ljubavi želeli još jendom da pruže ruku prijateljstva svojim nekadašnjim komšijama. Pozivamo predstavnike svih kosovskih institucija kao i gradonačelnicu Đakovice da se pridruže ministru Jablanoviću u osudi svih nedemokratskih procesa na Kosovu i Metohiji, zaključuju u saopštenju.


Komentari posetilaca