„Škola glume“ od danas u Gračanici
15/05/2019 10:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1780 |
|

KoSSev, 15.05.2019. - Deca šklolskog uzrasta i mladi zainteresovani za sticanje novih znanja u oblasti glume imaće priliku da se u okviru „Škole glume” bliže upoznaju sa tajnama ove profesije. Prvi zajednički čas će biti održan danas u Domu kulture „Gračanicа”.

Polaznici škole, raspoređeni u malim grupama, imaće priliku da nauče osnove scenarija pozorišne predstave kroz odabir odgovarajuće teme, kao i da rade na razvijanju govora, verbalne komunikacije i retorike kroz vežbe dikcije.

Ova „škola“, imaće pet radionica koje će se održavati svake srede u dva termina, i to od 11 do 13 časova i od 16 do 18 časova. Svi koji su zainteresovani za pohađanje ove škole mogu se prijaviti u Domu kulture „Gračanicа”.

Jasmina Stojiljković, Radmila Knežević, Milica Mandić i Nastasija Stojsavljević, glumice prištinskog Narodnog pozorišta, nastojaće da kroz pet radionica u toku ove školske godine, učesnicima škole pomognu u prosecu prevazilaženja treme i tako ih osposobiti za javni nastup, približiti im rad na sceni i upoznati ih sa istorijom pozorišta, navodi se u saopštenju Doma kulture „Gračanica“.

Dodaju da je „cilj škole glume da se kroz čudesan svet pozorišta, na daskama koje život znače gde je sve dozvoljeno, deca Gračanice i svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji zainteresuju za pozorišnu umetnost, razvijanje talenta i učenju u timskom duhu“.

Učenici će nakon završetka ove školeske godine nastaviti sa radom u narednoj školskoj godini.

Organizatori „Škole glume” su Dom kulture „Gračanica“ i prištinsko Narodno pozorište.

 

 


Komentari posetilaca